Напредно опрема

pppc1

Со голема брзина чип mounter
Бренд: FUJI
Модел: NXT (М3)
Потекло: Јапонија

Печ точност: ± 0.03mm
Patch брзина: 0.06 сек / чип
големина Compoment: 0201 ~ 7,5 * 7.5mm
големина ПХБ (макс): 254mm * 610mm
ширина механизам за снабдување: W8-W88

ppc2

Мултифункционален mounter
Бренд: FUJI
Модел: XP243E
Потекло: Јапонија

Печ точност: ± 0.03mm 
брзина лепенка: 0.43 сек / чип 
(. Min) Големина Compoment: 0402
Минимална игла проред: 0.3mm
(. Min) BGA теренот: 0.4mm
големина PCB (максимум): 457mm * 356mm
ширина механизам за снабдување: W8-W88

ppc3

Вметни печатач
Бренд: dek
Модел: ElAI
потекло: Англија

Печатење точност: ± 0.025mm
Брзина: ≤8 сек
Autoclean фреквенција: 3 ~ 5PCS
PCB (максимум) 457.2mmx406.4 mm

ppc4

Reflow печка 
Бренд: Хелер
Модел: 1809EXL
потекло: Америка

Метод за греење: топол воздух reflow лемење
Температурен опсег: 25 ~ 300 ℃
температурен градиент: 5 ~ 10 ℃
Температура зони: безоловна Десет зона reflow

ppc5

Шпорет 
Бренд: Nai Меи Те
Модел: NMT-2003

Температурен опсег: Собна температура ~ 250 ℃
не-оптоварување вжештуваат време: 25min
температура униформност: ± 1.5%